Sund psyke

Nu er der jo mange mennesker, der har stress. De har måske ikke alvorlig stress, men de har nogle fysiske symptomer, der gør, at de får det både fysisk og mentalt dårligt. Ofte sker der det, at vi ignorerer symptomerne. Det kan være små, bitte ting, som fortæller os, at stress er der. Fx hjertebanken, eller at man generelt bare er meget irritabel. Jeg ved det fra mig selv. Jeg havde i en periode rigtigt meget hårdt arbejde.

Irritabel

Det førte til, at jeg blev irritabel. Ikke over for mine kollegaer, men overfor min familie. Jeg var opfarende og sur. Jeg havde også mange dage, hvor jeg svedte. Det var virkeligt ubehageligt. Det er det altså, når man kan lugte sin sved. Jeg skød det fra mig med at fortælle mig selv – og min familie – at min irritation bare er et andet udtryk for, at jeg er meget træt. Men den dag, hvor jeg stod og kunne lugte stanken af min egen sved, blev jeg lidt bekymret. Det er ikke normalt. Så jeg gik til min læge. Måske er det bare noget med overgangsalderen. Det er jo typisk, at man får hedeture. Måske kunne han give mig nogle hormoner, så jeg kunne komme tilbage i balance.

Ikke hormonelt

Men. Der var ikke nogen hormoner at komme efter. Der var ikke nogen nem løsning. Det, jeg lider af, er stress, sagde han. Og han rådede mig faktisk til at finde en psykoterapeut hurtigst muligt. Han var glad for, at jeg var kommet til ham nu, og ikke om 2 måneder, hvor symptomerne muligvis ville have udviklet sig til angst eller depression. Vi snakkede om det.

Psykoterapeuter i København

Han sagde, at der er mange muligheder for at få psykoterapi i København, så jeg skal ikke stå på venteliste. Og som han også sagde. Du skal tage hånd om det nu, førend det er for sent. Er det først for sent, så kan det blive et meget langt og svært sygdomsforløb for dig. Og det vil du ikke.

Jeg indrømmer, at jeg blev skuffet, sur og noget paf, over at han ikke ville give mig nogle hormoner. Men som han sagde, så er det bedre at få behandling uden medicin end med. Og så længe vi kan nå det, så er der ingen grund til, at jeg skal have medicin. Der kan jo også være bivirkninger med medicinsk behandling. – På det punkt beundrer jeg min læge. Han har modet til at sige fra. Og han er faktisk meget imod at skulle skrive recepter.

Jeg fulgte derfor hans råd og fandt mig en god psykoterapeut her i København, som har hjulpet mig igennem et forløb med behandling af stress. Og selv om jeg til at begynde med ikke troede på, at det kunne hjælpe mig, så må jeg i dag konstatere, at det faktisk har hjulpet mig. Jeg har efterhånden fået lært at håndtere min stress. Jeg har fået et bedre liv. Og jeg har fået en gladere familie. Netop fordi jeg ikke er så opfarende og irriteret længere. Tak gange ti tusinde til https://healthyyou.dk/

Skriv et svar