Det kan du opleve på en miniferie til Aarhus

Hvis du trænger til en pause fra hverdagen, er det ikke altid nødvendigt at rejse til udlandet. Du kan nemlig få en lige så afslappende ferie, hvis du for eksempel nøjes med at besøge den anden ende af landet. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad du kan opleve på din ferie til Aarhus. 

En god klipning

Når du holder ferie, betyder det, at du får tid til alle de ting, som du ikke normalt føler, at du kan nå i hverdagen. Herunder hører blandt andet at læse en god bog og at gå lange ture. Dog kan en tur hos frisøren også være noget, som du skal have ordnet, mens du er i Aarhus. Der er jo en chance for, at du finder en bedre frisør i Aarhus end hjemme i Hvidovre.

Her kan du finde en frisør Århus ved at danne dig et overblik over dine muligheder. Inden du bliver klippet er det en god idé at forberede dig hjemmefra. Hvis du ved præcis hvilken frisure, du vil have, er der større chance for, at frisøren rammer rigtigt i første omgang.

Besøg AROS

Er du taget hele vejen til Aarhus, er det klart, at du må lægge vejen forbi det enorme kunstmuseum AROS. Her finder du udstillinger på en række af museets mange etager, og desuden har du mulighed for at komme op i den store regnbue på toppen af bygningen.

Denne regnbue er en glasgang med glas i forskellige farver. Når du går rundt kan du altså få udsigt over Aarhus i en blå nuance, eller en gul nuance eller måske i en lille nuance? Det kan være rigtig sjovt at eksperimentere med at tage billeder, mens du er oppe i Your Rainbow Panorama, som regnbuen bliver kaldt officielt.

Latinerkvarteret

Skal du til Aarhus, bør du naturligvis også besøge Latinerkvarteret. Her kan du blandt andet finde designertøj og brugskunst. Latinerkvarteret er det ældste bevarede kvarter i Aarhus, og det emmer derfor af charme og personlighed.

Når du har fået din shopping-trang stillet, kan du passende sætte dig på en café og nyde et godt måltid mad eller en varm kop kaffe. Latinerkvarteret er nemlig kendt for sine hyggelige fortovscaféer. Således kan du få mange timer til at gå i denne del af byen.

Den Gamle By

Vil du blive klogere på historien, er det desuden værd at besøge den gamle by. Her kan du se huse fra mange forskellige tidsperioder og på den måde få et indblik i, hvordan hverdagen så ud engang. Blandt andet kan du kigge ind i en opgang fra 70’erne, hvor du for eksempel kan kaste blikket på et kollektiv.

Det kan være sjovt at gå rundt mellem disse boliger, især hvis du selv levede i denne tid. Dermed har du en god mulighed for at vise dine børn, hvordan verdenen så ud, dengang du var yngre. Desuden er det en god idé at holde øje med arrangementer i Den Gamle By. Det kan blandt andet være ekstra hyggeligt at opholde sig her over julen.

Skriv et svar