Sådan finder du den rigtige a-kasse for dig

A kasser, også kaldet arbejdsløshedskasser, er en privat forening der fungerer som en arbejdsløshedsforsikring. Det er frivilligt, om man vil være medlem, og et medlemskab af en a-kasse kræver, at du betaler kontingent til foreningen. Er du medlem af en a-kasse har du mulighed for at modtage dagpenge, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

Husk at melde dig ind

Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse. Rigtig mange mennesker kommer til at udskyde det med undskyldninger om, at der ikke er arbejdsløshed i deres branche eller at de altid kan finde et eller andet job. Det er måske også sandt for nogle, men langt de fleste oplever at få brug for deres a-kasse på et tidspunkt.

Det nytter dog ikke noget at melde sig ind, når man først er blevet ledig. Man har nemlig ikke ret til at modtage dagpenge fra den dag man bliver medlem. For alle a-kasser gælder det, at dagpengeretten først træder i kraft efter et års medlemskab.

Er billigst bedst?

Priser på danske a kasser varierer lidt fra a kasse til kasse. Hvor meget du betaler i medlemskontingent, afhænger også af, om du er deltids- eller fuldtidsforsikret. Dagpengesatsen er til gengæld sikret gennem loven, hvorfor den er den samme ligegyldigt hvilken a-kasse du er medlem af. Hvis du blot ønsker at sikre din ret til dagpenge, kan du sagtens vælge at blive medlem af en af de billigste a-kasser.

A kasser kan være enten tværfaglige eller mere fagligt afgrænsede, så hvilken a-kasse du skal vælge afhænger også af din uddannelse og profession. Din a-kasse vil ofte tilbyde forskellige gratis arrangementer og kurser, som er specifikt relevante medlemmernes faglighed. Derfor kan det for nogle give mere mening at vælge en a-kasse der er fagligt afgrænset og måske en smule dyrere.

Skriv et svar