Er din privatøkonomi blevet ramt af Corona?

Coronaen rammer danskerne meget forskelligt. Velhavere med store opsparinger og værdier, i form af ejendomme og aktier, de har set deres formue stige markant. Hvis du derimod er en af de uheldige, som er blevet ledig, eller er selvstændig og har været hårdt ramt af diverse nedlukninger, så kan du mærke Corona epidemiens konsekvenser i din private økonomi.

Det ikke sjovt at tilhøre den sidste gruppe. Selvom mange danske faktisk er godt polstrede privatøkonomisk, så har mere ned hver femte danskere tæret på deres opsparing i Corona-tiden. Har du en presset økonomi, så vil vi kigge på hvilke muligheder du har, og give dig et par gode råd.

Få et overblik og skær ind til benet

Først gælder det om at få det totale overblik over sin økonomi. Det kan fås ved at lave et budget hvor alle dine økonomiske poster noteres ned i et regneark, dette er helt essentielt og en nødvendig handling. Når du er færdig med budgettet, så er det muligt at se hvad status er når dine månedlige udgifter er betalt.

Bruger du flere penge end du tjener, så giver det pengebekymringer, og der skal handels hurtigst muligt. Kig alle poster igennem og skær alt væk som kan undværes, det kan være streamingtjenester og andre abonnementer. Kig alle dine forsikringer igennem, og se om du evt. er dobbeltforsikret på enkelte punkter.

Hvis de ikke kan undværes, så undersøg om der er et billigere alternativ. Hvis du har en bil eller andre ting af værdi, så kan det være i yderste konsekvens være nødvendig at sælge den.

Søg hjælp hos dine kreditorer

Har du generelt haft en god økonomi, så kan du evt. kontakte din bank vedrørende billån, forbrugslån, bankboliglån osv. og forhøre dig om mulighederne for at få en periode med afdragsfrihed. Du kan også forhøre dig om muligheden for en kasse kredit eller måske et midlertidig overtræk.

Er dette ikke muligt, så kan du undersøge markedet for lån her, og se om der findes nogle billigere alternativer, ved at samle flere lån et sted.

Lykkedes du ikke selv med nogle af ovenstående tips, og kan af den grund ikke længere betal din gæld, så skal du kontakte en gælds-rådgiver, som ofte kan hjælpe dig og ved hvordan din situation skal håndteres bedst muligt.

Husk sikkerhedsnettet

Er du først blevet ledig, så er det for sent at tænke på et sikkerhedsnet ud. Går du og er nervøs for at du skal blive afskediget, så gælder det om at forsikre sig bedst muligt, det kan være ved at blive medlem a en a kasse. Er du medlem af en a kasse, så sikre det dig retten til dagpenge. Hvis dagpenge ikke er nok for dig, så kan du tegne en lønsikring, som mod en lift højere månedlig forsikringsydelse, kan få udbetalt et højere beløb hvis du skulle blive ledig.

Regeringen har under Corona forlænget dagpengeperioden med tre måneder. Desuden har de indført hjælpepakker, som kompenserer selvstændige og freelancere hvis der har haft en nedgang i indtægt.

Skriv et svar