Malerfirma fra Odense

Der har været ildebrand ovre på den lille vej, der ligger parallelt til vores vej. Det er sådan et almindeligt pænt parcelhuskvarter, vi bor i. Alle kender hinanden på vejen, men vi kender ikke dem, der bor ovre på vejen ved siden af. Men ildebranden har givet alle i kvarteret noget at tale om. Det var en kortslutning, der fik det hele startet. Heldigvis var familien, der bor i huset ikke hjemme, og der var ikke nogen, der kom til skade. Og heldigvis for familien, så var deres nabo vaks og fik tilkaldt brandmændene hurtigt. Hun havde kunnet lugte røg og var blevet bekymret.

Hurtig udrykning

Brandslukningsfolkene kom hurtigt og fik slukket for branden. Familien fik naturligvis besked med det samme om, hvad der var sket. Det viste sig, at de måtte tage hjem fra ferie for at få alt ordnet med forsikringsselskab og håndværkere, som skulle komme og få gjort huset beboeligt igen. Og mon ikke de ville få brug for mere end bare en maler?

Vi talte meget om det i vores familie. Om, hvor farligt det er at efterlade, fx en vandkoger i stikket, når man går fra den. Vi talte også om, hvor farligt det er at lege med ild. En lille lighter kan forsage store ulykker. Vi talte naturligvis også om, hvor heldige vi er, fordi det ikke skete for os.

Dagene gik

Der gik nogle dage med de samtaler, men efterhånden som dagene gik, talte vi ikke mere om ildebrand og faren ved at efterlade elektriske maskiner i stikkontakter osv.

Alligevel, så satte de samtaler noget i gang i mig. Jeg vil gerne være forberedt, hvis sådan noget sker. Hvad nu, hvis? Hvad skal man pakke ned hurtigt, hvis der går ild i ens hus? Personlige papirer, forsikringspolicer, tandbørste?

Jeg lå faktisk og tænkte på det om natten. Så jeg besluttede at forberede mig så godt, jeg kan. Jeg har samlet alle vores vigtige papirer (pas, sygesikringsbeviser mv.) et sted, hvor jeg nemt kan tage dem med mig. Og så har jeg pakket en lille taske med lidt ekstra tøj, tandbørste og den slags. Den står inde i kontoret ved siden af den reol, hvor vores vigtige papirer ligger.

Liste med de bedste firmaer i Odense

Jeg har også lavet en liste med navn og adresser på forskellige firmaer, der eventuelt skal kontaktes for at få repareret skaderne. Det var sådan set nemt nok. Jeg skulle bare bruge en time på Google, hvor jeg søgte: ”malerfirma i Odense”, ”el-installatør Odense”, ”blikkenslager Odense” og så videre. Listen ligger samme sted som de vigtige dokumenter.

Og på den har jeg også skrevet telefonnummeret til vores forsikringsselskab, så jeg er helt sikker på, at jeg har det. Du ved, man kan godt blive helt forvirret, når man er bange eller bekymret. Når det sker for mig, så kan jeg aldrig finde det, jeg har brug for. Så derfor har jeg også fortalt vores børn om, at jeg har samlet de få ting, og at de skal vide, hvor de er, så de selv kan finde dem og komme ud af huset, hvis der sker noget, og jeg ikke er hjemme.
Jeg er ret glad for at have fået gjort det. Det gør, at jeg føler, vi er forberedt, hvis der sker noget.

Skriv et svar