Pantebrev i Hvidovre

Det her med fast ejendom og køb og salg af det er fremmed land for mig. Jeg har ikke brug for fast ejendom. Min holdning er, at jo simplere en økonomi, jeg har jo bedre, og friere et liv, har jeg. Jeg gider heller ikke at sætte mig ind i alt det her med fleksibel eller fast rente på et lån. Pantebreve er et fyord i min private ordbog. Og fordi jeg ikke har børn, som jeg kan efterlade fast ejendom til, så synes jeg ikke, at jeg behøver at binde mig til lån og et enkelt sted i rigtigt mange år. Lån til en bolig kan jo binde én i mere end 25 år, og hvis man kommer til at købe en bolig, mens der er en boligboble, så kan det gå galt. Nej, så hellere min frihed.

Jeg kan jo altid sige en lejekontrakt op. 3 måneders varsel er typisk. Det er til at overkomme.

Du kan så indvende, at den leje. jeg betaler, ikke er billigere end det, jeg skulle betale, hvis jeg lånte penge her til et boligkøb. Det er sandt. Men igen. Mit argument er, at jeg vil føle mig bundet til et sted og pantebrevene, som skal skrives.

Jeg vælger min bopæl

Mit job tillader, at jeg selv vælger, hvor jeg vil bo. Måske vil jeg bo i Danmark i en tid. Men det er hændt, at jeg har haft lyst til at prøve at bo i et andet land. Så har det været en fordel, at jeg ikke har skullet leje en ejerbolig ud, men blot har skullet leje en bolig det nye sted. Det er jo ikke svært at finde en møbleret lejlighed, man kan leje. Hvis det er helt umuligt at finde en møbleret lejebolig, så kan det lade sig gøre at bo på et pensionat eller et hotel. Det er jo ikke for at lukke mig selv inde, at jeg gerne vil prøve at bo i et andet land. Det er jo netop, fordi jeg gerne vil opleve landet. Lære kulturen at kende.

Jeg er ikke skør – næsten da

Mange af mine venner synes, jeg er skør. De synes, at jeg bør eje min bolig. Du kan jo altid give den til velgørende formål, hvis du vil det. Det der med, at du ikke har et barn, som kan arve efter dig, er noget pjat. Lav et testamente, hvor du giver det til dine nevøer. Det er blot et af deres argumenter. Du kan jo leje den ud, når du rejser, og så vil det sikre, at du har en indkomst. Det er et andet af deres argumenter. Det er et stærkt argument.

Jeg har da også prøvet at høre efter, når de har sagt det til mig. Faktisk så greb jeg fat i en revisor, jeg kender, som forsøgte at forklare mig, hvordan det hænger sammen med realkreditlån, obligationslån, pantebreve, skattefradrag og jeg ved ikke, hvad. Jeg blev lidt klogere, og revisoren var meget tålmodig. Han brugte virkelig lang tid på at forklare alt meget grundigt. Rar fyr, det var han da. Men det endte alligevel med, at jeg forkastede idéen om at købe en lille lejlighed. I stedet valgte jeg at forkæle mig selv med lidt luksusgoder, og heldigvis kan man da låne penge uden sikkerhed på nettet, så det gjorde jeg 🙂

Skriv et svar