Proteinpulver giver øget muskelmasse i forbindelse med træning

Langt de fleste har en viden omkring, hvilke næringsstoffer, der er vigtige for de forskellige funktioner og processer i kroppen, alle der træner koncentreret ved, at proteinpulver giver øget muskelmasse, dog er det de færreste, der forstår helt hvordan og hvorfor. Kroppen bruger protein til at opbygge celler og især muskelceller i kroppen, desto stærkere cellerne er, jo bedre virker musklerne. Protein kan dog ikke gøre det alene, da der også skal kulhydrat til i passende mængder for at proteinet kan foldes ud og blive til frie aminosyrer, der fungerer som byggestenene.

Det er ud fra de aminosyrer vi indtager, at vi kan danne dna, tænde og slukke for vigtige processer i kroppen samt opbygge muskelmassen. Dog kan man ikke bare indtage en masse proteinpulver i forbindelse med sin træning og forvente, at dette virker som et mirakelmiddel – det er blot et kosttilskud. For at proteinpulver kan give øget muskelmasse skal det derfor indgå i en sammenhæng af varieret og specifik kost samt masser af fysisk træning, der giver den rette belastning af ens muskulatur, således at det er de rette muskelgrupper, der forandres som ønsket og til sidst synliggør drømme resultatet.

Proteinpulver giver øget muskelmasse i samarbejde med den rette kost

Hvis man ønsker at opbygge sin muskelmasse enten af sundhedsmæssige eller livsstilsmæssige grunde, bør man altid starte ud med at lave en kostplan og en træningsplan. Derefter kan man begynde at regne på, om man bør bruge proteinpulver som kosttilskud, for at nå sine ønskede resultater.

Man siger som tommelfingerregel at kroppen skal have 0,8 g. protein pr. kilo kropsvægt, hvilket vil sige, at en mand på 65 kilo skal indtage 52 gram protein pr. dag, indtil muskelmassen øges og han stiger i vægt, hvorefter man må lave en ny beregning. Derudover er der en anden tommelfingerregel – at kroppen kun kan omsætte dét, der svarer til 1,2 gram protein pr. kilo kropsvægt om dagen, indtager man derfor større mængder end dette er det blot spild af penge, tid og maveonder. Kosten er derfor vigtigt for at proteinpulver giver øget muskelmasse.

Sammensæt den rigtige kostplan i forbindelse med dit træningsforløb

Hvis ikke man skal leve af æg alene, mens man træner sin muskelmasse op, kan man med fordel kigge imod andre fødevarer som bælgfrugter, kød og mejeriprodukter, dog kan det blive nødvendigt med et kosttilskud i form af proteinpulver. Det er dog også vigtigt, at man husker at få noget kulhydrat ind samtidig med proteinet, hvorfor man oftest hører om kostplaner bestående af pasta, æg og tun i forbindelse med træning. Hvis du gerne vil supplere din kost med ekstra protein, så kan det ske igennem pulver. Du kan se en stor oversigt over markedet på proteinoversigt.dk

Kulhydratet bruges til at få proteinets aminosyrer transporteret ind i cellerne. Proteinpulver giver øget muskelmasse, hvis dette bruges ordentligt, tal eventuelt med personalet i dit lokale træningscenter, eller søg oplysninger på online fora for at få mere information om, hvilke typer proteinpulver, der vil virke bedst for dig, da der findes flere forskellige slags, der kan bruges i forbindelse med forskellige livsstilsvalg såsom veganerkost eller allergier mod mejeriprodukter og gluten.

Skriv et svar