Ramper til kørestole

Nu skal I høre en historie fra det virkelige liv! Jeg er nemlig træt af at høre på, at i Danmark er vi så og så gode, og vi har styr på alt. Vi har ikke styr på noget som helst. Det eneste, vi har styr på, er at fortælle omverdenen om, at vi er dygtige. Og det er vi. Ja, det indrømmer jeg. Men jeg er træt af at høre på, at vi er verdens mest lykkelige folkefærd. Jeg er træt af at høre om det store fremskridt, vi gør mht. miljø og naturbeskyttelse.

Kørestolsramper

Hør lige her: Dengang den europæiske kommission blev klar over, at der er en stor skare, som har mobilitetsproblemer, blev det pålagt, at man skulle lave kørestolsramper så adgangen til alle offentlige bygninger og steder, blev mulig for alle. Offentlige bygninger? Ja, det kan være museer, administrationer og i det hele taget også bare offentlige, åbne steder, fx parker eller gågader.

Svært nok i forvejen

Så hvad gjorde man her i landet? Man byggede smalle kørestolsramper ved alle fodgængerfelter, til alle offentlige administrationer, til alle parker og i de populære strandområder. Der blev bygget ramper overalt. Og det er ok. Men det er bestemt ikke ok, at man bygger kørestolsramper, blot for at lade folk parkere deres biler lige foran dem. Det er jo også hamrende svært nok i forvejen for folk, der bruger kørestole, ikke?
Og det er det, der sker. Her.

Ser det hver dag

Hver eneste dag, når jeg skal på arbejde, så skal jeg forbi mindst 3 store gader i byens centrum. Der er naturligvis lavet alle de nødvendige tiltag, som bliver pålagt. Men jeg bliver ret sur, når jeg for 3. gang ikke kan gå ud på gaden uden at skulle springe over en bil, der er parkeret der, hvor min vens rullestol skulle kunne få plads.

Så, jeg tænker, at det ikke nytter noget med at lave kørestolsramper i den her by, uden at byens administration også får at vide, at de skal implementere strenge straffe for dem, som ikke respekterer, at vi er forskellige.

Skriv et svar