Skiferie

Min husbond vil afsted. Han vil bare. Han kan være noget så stædig. Han vil på skiferie.
Indrømmet. Det vil jeg også. Helt sikkert. Der er bare det lille, men ved det hele, at det ser ud, som om at Corona er i voldsomt udbrud igen. Ingen ved, om vi kan rejse hen til et sne-sikkert sted i juleferien. Lige nu siger udenrigsministeriets rejseanbefalinger, at man ikke bør rejse nogen steder hen. Man bør blive hjemme. Her er der bare ikke så mange muligheder for at stå på ski eller kælke i julen. Faktisk så er det slet ikke sikkert, at der kommer sne til jul. Klimaforandringer og temperaturstigninger, du ved.

Skiferie i Norge

Vi plejer ellers at tage på skiferie i Norge: https://www.alltime-travel.dk/skiferie/norge. Det er dejligt at komme væk fra den julefede mad og få rørt sig. Det er også skønt at gå lange ture i kulden, og det er bare fantastisk at lege med ungerne ude på kælkebakken. Jeg håber virkeligt, at myndighederne overalt i Europa kan blive enige om en koordineret politik overfor Corona. Jo hurtigere jo bedre. Det ville da være skønt at vide, at man kan bestille sin rejse og, så komme afsted. Ikke som nu, hvor man er lidt usikker. Man kan bestille en ferie. Ja. Men kan man være sikker på, at man får sine penge tilbage, hvis man føler sig tvunget til at aflyse den?

Ved ikke helt endnu

Jeg ved det ikke. Det er bare en tanke, jeg går og leger med: At vi – hele familien – kan nyde 8 – 10 dages aktiv ferie i de norske fjelde. Med sne og sol og massevis af frisk luft. Vi ville have godt af det. Jeg tror faktisk, at det vil være sundt for os alle sammen. Ja, ikke kun for min familie, men for alle, der tager til Norge. Det er jo et kæmpestort land. Sådan geografisk set. Så skulle det ikke være muligt at kunne komme dertil. Man kan jo bare holde sig væk fra de store byer: Oslo og Bergen.

Jeg behøver ikke at spørge min mand om hans mening. Han vil bare sige, at vi skal afsted. Hurtigst muligt. Alligevel, så er jeg ikke helt tryg ved ideen. Hvad nu, hvis vi bliver smittet? Hvad nu, hvis vi smitter nogen? Jeg synes, at jeg har hørt om en eller anden leder, der har introduceret tanken om, at man kan blive anklaget for drab, hvis man smitter nogen med Covid-19 – også selv om man ikke ved, at man bærer virusset.

Den forbaskede virus

Det er godt nok en absurd tanke, at raske mennesker kan anklages for drab, de ikke har begået. De skal åbenbart bare anklages, så de mennesker, der lider under sygdommen, kan få en forklaring på noget uforklarligt. Ud med de absurde tanker. Det må have været en gal leder i Sydeuropa, der har udtænkt idéen om manddrab i forbindelse med Corona.

Ind med de positive tanker: Vi kommer på skiferie. Hvis ikke i år så kommer vi helt sikker afsted til næste år. Enten til jul eller i vinterferien.

Skriv et svar