Danmark vinder i år

I år er det en anderledes sommerferie for jer. I har valgt, at den skal holdes i Danmark – og at det skal være en bilferie. Ikke sådan en bilferie, hvor man kører hjemmefra og har et særligt mål. Nej, bilferien giver jer muligheden for at blive et sted eller køre forbi det, hvis I vil det. I har naturligvis undersøgt mulighederne for logi i de områder, som I vil besøge. Og idéen med en kroferie har fæstnet sig. Små hyggelige steder, hvor I – hele familien – kan bo i et par dage eller flere. I har dog ikke booket værelser på kroerne i forvejen. Det er jo det spændende element: Hvor skal vi bo i nat?

Sommerhuse

I har dog også væbnet jer i forvejen: Det kan jo ske, at der ikke er et eneste værelse ledigt på den kro, I gerne vil bo på. Så I har en liste med sites over bureauer, der udlejer sommerhuse. Selvom idéen med kroerne fritager jer for selv at skulle sørge for morgenmad, så kan det jo ske, at I bliver nødt til at bo i et sommerhus undervejs. Måske endda flere steder. Det vil vise sig.

Lige nu handler det om, at I skal have pakket og klargjort alt og alle, så I kan få en dejlig og oplevelsesrig ferie. Jeres store datter har sørget for at have et print med de websites, som I kan få brug for undervejs. Hurra for det. Og for Google. Man kan jo løse alle problemer via internettet i dag. Listen ligger i hendes taske, og du har lige tjekket den. Du kan se, at hun har skrevet titler til de forskellige grupper af sites, I måske skal bruge:

Udlejning af danske sommerhuse

En gruppe bliver kaldt for ”Seværdighed i Nordjylland”. En anden gruppe hedder ”Egnsretter på Mols”. En tredje hedder ”Sommerhus til leje – hele landet”. Den fjerde heder ”Sundhed og sygdom”.

Listen er fin, og du har ikke flere bekymringer. Og dog? Ville det mon ikke have været bedst, hvis I havde booket logi i forvejen? Det ville jo sikre, at du ikke skal køre fra det ene sted til det andet for at finde husly en enkelt nat. Heldigvis har du listen med bureauer, der har sommerhuse til leje – så det må da være muligt at finde et sted – ret hurtigt. Og er det ikke sådan, at man også kan være heldig og se et skilt, hvorpå der bare står:

Til leje

”Sommerhus til leje” og så er der en pil, der viser, hvor huset ligger? Det har du helt sikkert set flere steder for tre år siden, da i tog på sommerhusferie på Fyn. Du kaster den lille urolighed fra dig. Det nytter ikke noget at tage eventuelle problemer på forskud. I skal afsted – og I skal nyde en spændende ferie. I skal se naturen, der ændrer sig. Se på forskellige landskaber. Børnene skal lære lidt om, hvordan istiden har skabt det danske landskab. I skal besøge slotte og museer – ungerne skal også lære noget om dansk kultur, og hvordan vores samfund har udviklet sig. Og man kan altid finde et sommerhus til leje.

Skriv et svar