Gamle hobbyer, der er blevet moderne igen

kvinde lykkelig

Hvad mennesker finder interessant i løbet af årerne, svinger frem og tilbage som et pendul. Vi finder det interessant, det bliver kikset og så finder vi det frem igen. Denne tommelfingerregel gælder både indenfor mode, biler, politik, musik, værdiger og mange, mange andre ting. Ja, sågar fritidsinteresser er på denne liste.

Og det er lige præcis fritidsinteresser der vil være et fokus på i denne artikel. Hvilke hobbyer som vores bedsteforældre dyrkede, har de yngre generationer nu fundet frem igen? Og hvorfor har menneskeracen overhovedet et behov for hele tiden at genbruge af alting?

Ned, ned, ned i tempo

Vi lever i en tid der ofte bliver beskyldt for at være for stresset. Vi har alle vores næser begravet i vores mobiler, og vil gerne nå så hurtigt som muligt fra A til B. Så at kigge tilbage til den gang hvor internettet ikke var en ting, og man ikke have så travlt med at have det travlt, kan være et behageligt frirum for nogen og en nysgerrighed for andre.

Så både de dele af den unge generation der er vokset op med teknologi, og dem der lige har nået at opleve at voksen op uden, er begyndt at række tilbage gennem tiden og låne nogle af deres fritidsinteresser. En rigtig interessant blandt disse er at strikke.

Af nogen ville det måske være set som noget gammeldags, men for andre er det en mulighed for at sætte sig selv på pause og fokusere på et projekt der måske føles ensformigt, men hvor man i sidste ende ender ud med noget man hel selv har lavet – om det så er en mønstret sweater eller en skæv vante med fire fingre.

Kunne du tænke dig at begynde at strikke, så hop over til egarn.dk og få fat i dine strikkepinde.

Strategisk tænkning og hygge med familien

Brætspil har det hele. Om det så er de gamle klassikere eller nogle af de helt nye. Brætspil er være gøre et syngende comeback, efter et drop i starten af det 21 århundrede, hvor computerspil havde meldt sig på banen som en stærk konkurrent.

Det er højst sandsynligt de mange diskussioner om hvorvidt vores forhold til teknologi er usundt eller ej, der har gjort mange er begyndt at vende sig mod teknologiløse fritidsinteresser – heriblandt brætspil.

Brætspil giver dig den samme psykiske udfordring som et computerspil ville, og man kan ovenikøbet diskutere det er mere socialt at sidde omkring et bord og spille sammen, i stedet for at være samlet omkring at se én spille et spil, som man måske i sidste ende gerne være med til.

Det er denne form for sentimentale familie tankegang som flere fra de yngre generationer også er begyndt at vende sig tilbage i mod.

Skriv et svar