Præsentationsteknik er vigtig

Kommunikation er alfa og omega i vores samfund. Men kommunikation er ikke bare at tale eller skrive sammen. Det handler om at være præcis i sin kommunikation, så det, vi gerne vil sige, bliver forstået af den samtalepartner, vi har – eller af den gruppe mennesker, som vi retter vores besked imod. Det er især vigtigt i et højt, specialiseret samfund som det danske. Vores økonomi er baseret på viden. Vi eksporterer i højere grad – og økonomiske volumener – viden og knowhow, end vi eksporterer dansk bacon!

Kurser i at præsentere

Derfor er det vigtigt, at vi ret hurtigt i begyndelsen af vores karriere får indblik i, hvordan vi kan kommunikere og fremlægge vores viden og budskaber korrekt. Så selvom du har læst kommunikation på universitetet, og mener, at du ved alt om kommunikation, så bør du altså ikke sige nej tak til at få et kursus i præsentationsteknik betalt af din arbejdsgiver. Der er sikkert en pointe med at få dig på kursus. Det er ikke en underkendelse af din viden og dine kundskaber.

Du vil sikkert kunne forstå, hvad jeg mener, når du har deltaget i sådan et kursus. Når det handler om kommunikation, så handler det nemlig først og fremmest om at forstå den målgruppe, som dine budskaber skal ud til. Så hvis du i hele din studietid har beskæftiget dig med at kommunikere med ejere af små og mellemstore virksomheder, så har du en masse kvalifikationer. Men du skal så lige hentes tilbage til dit første år på studierne, fordi i dit nye job skal du ikke i dialog med ejere af små og mellemstore virksomheder. Her handler det om kommunikation internt i en kæmpekoncern, hvor du skal have ansvaret for det ugentlige nyhedsbrev, der sendes ud til alle via intranettet. Du skal derfor lære mange målgrupper at kende. Og du skal lære koncernens filosofi og image at kende, så du kan tage den filosofi med ind i de artikler, der skal redigeres mv.Det er også præsentationsteknik.

Afholdes i konferencelokaler

Det kan et kursus i præsentationsteknik hjælpe dig med at finde tilbage til – meget hurtigt. Og det har du brug for. Fordi der er rigtigt meget at lave på dit job. Kurset i præsentationsteknik vil også give dig andre små gaver med hjem fra de lækre konferencelokaler de holdes i. Det kan være i form af små tips til, hvordan du hurtigt kan strukturere en præsentation for en del af koncernens ansatte. Det kan være tips til, hvordan du hurtigt får sat en flot præsentation op, men senere kan modificere den, hvis det bliver nødvendigt. Og naturligvis, så skal du ikke undervurdere den mulighed, du får for at netværke med ligestillede, du møder på kurset. Det er ikke alle deltagere, der er helt grønne blade i kommunikation. Og du kan helt sikkert også lære meget af dem.

Et godt boost

Og ja, den største fordel for dig vil nok være, at du får et ekstra, lille boost til at lægge dig godt i selen, så du når derhen, hvor du gerne vil være i din karriere om to eller tre års tid. Derfor: Sig ja til at komme med på et kursus i præsentationsteknik, selvom du allerede er meget kvalificeret til dit job.

Skriv et svar