Trysil – er det Norge?

I er lige kommet hjem efter en udflugt til et museum på et slot. Det var hyggeligt. I så en god udstilling. I gik en tur i slottets smukke park – og i fik en god frokost på den lille kro. Herligt. Lige sådan en søndag skal bruges. I fik også talt om planerne for den nærmeste fremtid. Det er ellers sjældent, at I får lejlighed til det. Så det var alt i alt en rigtig fantastisk dag. Og du fik en opgave. En opgave, som du meget gerne vil påtage dig. Du skal nemlig finde ud af, hvor I skal på vinterferie. Du fik også nogle retningslinjer: Det skal ikke være til en eller anden overbefolket – af turister – destination sydpå. Det må gerne være en camping i Italien – fx ved Adriaterhavet. Men det må også gerne være et andet eksotisk sted. Eller noget, som du synes, vil kunne danne ramme om, at I får nogle gode oplevelser sammen.

Elsker Norge

Du har da også allerede nu en idé om, hvor vinterferien skal tilbringes. Du har en forkærlighed for Norge. En skiferie i Norge som her vil være en god mulighed for, at I kan få nogle gode oplevelser sammen. Dels, er der nogen i familien, der ikke kan stå på ski. De skal lære det. Det vil være kilde til mange samtaler. Det vil sikkert også være ret sjovt at se på. Det kan godt være, at Norge ikke anses for at være lige så eksotisk som fx Vietnam eller Thailand. Men i dine øjne er Norge et eksotisk land. Hvor ser man de fjelde, der er deroppe? Hvor kan man opleve naturen så tæt på? Og hvor kan man slikke sol midt i sneen? Kun i Norge.

Stikord til den perfekte skiferie

Du skriver nogle stikord ned på en seddel. Du skal jo kunne argumentere for, hvorfor du valgte at booke en skiferie i Norge til jer. Du skriver: ”Slikke sol, fjelde, naturoplevelser, god mad, forståeligt sprog mv.” Listen kan vokse efterhånden, som du får tænkt mere og mere.
Du åbner derefter din browser. Der skal lige søges efter skiferier i Norge. Det er da meget rart at vide, allerede nu, hvad det vil koste. Du finder et par sites til bureauer, der har skiferier i Norge. Du finder en tilfældig ferie.

Er Trysil i Norge?

En skiferie til Trysil. Du aner ikke hvor Trysil ligger. Det interesserer dig heller ikke lige nu. Det er prisen på en uges skiferie deroppe, som du er interesseret i. Du finder priser. De ser rimelige ud. Der er ikke de store forskelle imellem de forskellige bureauers sites. Så du antager, at det er prislejet – for en skiferie i Trysil – uanset om, du henvender dig til det ene eller det andet rejsebureau.

Der er dog et site, der ligesom fanger din interesse. Det er et lille bureau. Du har aldrig hørt om det før. De tilbyder mange skiferier i Norge – og de har åbenbart speciale i skiferier i Trysil. Du kigger på bureauets forslag og tilbud. Du noterer priser. Du lægger et bogmærke på sitet. Du skal tilbage og eventuelt booke, når du har fortalt familien om, at en skiferie til Norge kan være meget eksotisk.

Skriv et svar