Afsted på ski

Nu er det på tide, at vi får besluttet os, hvor dette års skiferie skal gå til. Vi har tænkt meget på Østrig, fordi der er det snesikkert. Men vi har været der i de sidste 3 år i træk. Måske er Norge den destination vi skal til. Langrend vil være en dejlig forandring til det alpine. Vores 2 store børn synes godt nok, at de bedste skirejser, vi har været på, har været, når vi har været sydpå nede i Alperne.

Alpint

Selvom det er sjovere med alpint skiløb, så vil det være en god chance for os – og især mig – at få bygget en masse ny energi op med langrend. Vi kan godt finde på at løbe i 4 til 5 timer dagligt. Det er også rigtigt hyggeligt bagefter, når vi sidder i hytten med varm kakao og kage og får grinet ad hinanden.

Det er nemlig sådan, at vi altid får lavet en masse kærligt ballade med hinanden, når vi løber langrend sammen. Der kommer et eventyr ind i løbet, når vi begynder at blive trætte af den kolde, friske luft. Nogle gange kan det komme til udtryk ved, at vi løber og digter en historie sammen, om naturen, vi løber i. Trolde, der gemmer sig bag træerne, eller feer, som lyser i snefnuggene, er altid elementer i eventyret. Det kan også komme til udtryk ved, at der virkeligt går konkurrence i det mellem os. Hvem kommer først hjem, eller hvem tør tage den længste omvej. Når det sker, løber vi sammen to og to.

Familien på skiferie

Det er en fast tradition i vores familie, at vi tager på skiferie sammen. Det er sjovt, fordi, selvom børnene er store og måske hellere vil blive hjemme og hænge ud med deres kærester, så siger de aldrig nej til vores invitation til at komme med på skirejsen.

Det kan sagtens være en kortere tur – det, der kaldes for weekendski nu omdage.

Vi har efterhånden været på 18 skirejser. Vi startede, da den ældste var 2 år gammel. Dengang kunne hun kun lide kælken, men siden da er hun blevet en rigtig dygtig skiløber. Hun tog i flere år afsted alene med vennerne på skiferie, men siden hun er begyndt at studere, er økonomien ikke helt til det. Så når mor og far her inviterer, siger hun ikke nej.
Den yngste tager stadig afsted med sine kammerater fra gymnasiet på skitur. Hun er bare så glad for sin storesøster, så hun siger heller ikke nej til at komme med.

De har begge to en livlig fantasi, så jeg er sikker på, at vi får nogle spændende eventyr i år. Vi plejer at prøve at skrive dem ned bagefter, men det er egentlig sjældent, at vi kan huske, hvad vi har løbet og digtet frem derude i kulden. Vi er bedre til at huske, når én af os er faldet om af grin, eller er blevet sur, fordi der var én, som kom til at sige noget, hun ikke skulle. Det er som regel min mand, der bliver lidt sur. Han tager sin skiferie lidt for alvorligt en gang imellem, synes jeg. Han stresser helt vildt, så vi passer på, hvad vi siger, men det kan gå for langt for ham. Når han så bliver sur, så må vi reparere hans humør med at fortælle vittigheder og love ikke at fornærme ham dagen efter.

Skriv et svar