Derfor skal du investere i en rejsekikkert

En rejsekikkert kan tjene mange formål.  Hvis du holder af at kigge på fugle eller skibe der sejler forbi på stranden, så er en rejsekikkert nok noget for dig.  

      En rejsekikkert er en mindre, mere kompakt, kikkert der ikke koster en formue og som burde være fast inventar i det meste håndbagage. Den fylder ikke meget, men kan give dig en bedre oplevelse, hvis du har en amatørornitolog i dig. Den er oplagt at tage med på ferie, hvor du kan nemt kan have den ved hånden i bilen, skulle en sjælden fugl flyve forbi.   

Til din indre ornitolog  

Du behøver ikke være ekspert i fugle, for at nyde at sidde i din have, på stranden eller i en park og kigge på små og store fugle omkring dig. Måske øver du dig i at genkende forskellige arter, og kan et par navne på forskellige fugle. Store fuglekikkerter er både dyre og fylder meget, men med en lille rejsekikkert kan du bedre få et tættere kig på fuglene.  

       En sådan kikkert er oplagt til at tage med i bagagen på vandreture eller lignende, da den er lettere at transportere end andre kikkerttyper. En rejse kikkert er naturligvis ikke det samme som en fuglekikkert, og egner sig derfor ikke til alle opgaver, du kan læse mere om dens begrænsninger på binc.dk 

      Når du investerer i en rejsekikkert, får du naturligvis ikke en kikkert, der kan se lige så langt som en stor fuglekikkert. Du får derimod en lille og robust kikkert, der er langt mere transportabel. Denne type kikkert er samtidig langt billigere og lettere tilgængelig.  

      Hvis du bare er en ivrig og interesseret fuglekigger burde du med lethed kunne finde en kikkert der passer til dine behov, uden at skulle bruge en mindre formue. 

Hold øje med fuglene i haven  

Rejsekikkerter er ikke kun egnet til rejsen, men bør også være lige ved hånden når du sidder derhjemme. Du kan nemlig bruge den til at holde øje med musvitter og spurve hjemme ved dit fuglebad eller fuglehus. Du kan på den måde få et nærmere kig, uden at skræmme fuglene, på det liv du har skabt i din have ved at fodre fuglene.  

      Hvis du har en indre ornitolog, kan du ydermere investere i en fuglebog, og forsøge at lære nogle af fuglene at kende. Så kan du genkende både fuglens navn, sang og farver når du ser den igen senere i andre sammenhænge.   

     Fuglekikkerig er en hyggelig og afslappende aktivitet til en søndag eftermiddag, og er den perfekte måde at afstresse på efter en hård uge. Denne oplevelse kan du let opgradere ved at investere i en rejsekikkert. Rejsekikkerter fås helt ned til et par hundrede kroner, hvilket er en stor forskel til fuglekikkerter, der kan koste flere tusinde kroner.  

      Rejsekikkerten er altså til dig, der bare gerne vil kunne se fuglen en smule tættere på, uden at ville bruge en mindre formue på en dyr kikkert, eller orker at slæbe på store og tunge kikkerter. Til dig der bare nyder at holde øje med fuglene på afstand, uden at være fanatisk omkring det.   

Skriv et svar