Guide: Vælg det rette sengestel

Soveværelse

Selvom din madras er yderst vigtig for din nattesøvn, kan den ikke gøre det alene. Der skal også et godt sengestel til. Det vil være fundamentet. Som ved alle mulige andre ting er fundamentet også vigtigt, når det gælder din seng.

Vi kan i dette indlæg hjælpe dig med, hvordan du vælger det rigtige sengestel. Du får her en guide, hvor vi kommer ind på flere overvejelser, du skal gøre dig. Læs med her i indlægget, og bliv godt klædt på til at vælge det rigtige sengestel.

Størrelse og stabilitet – find et sengestel, der passer til dit soveværelse

Noget af det første, du skal tage stilling til, er, hvor stort sengestellet skal være. Har du allerede en madras, skal sengestellet selvfølgelig passe til madrassens størrelse. Sengestellet skal hverken være for stort eller for lille.

Har du endnu ikke en madras til sengestellet, skal du finde et sengestel og en madras, som passer til størrelsen på dit soveværelse. Det er en fordel, at der er plads til at gå uden om sengen.

Ikea har lavet en lille guide som kan hjælpe dig til at træffe det rette valg.

Når du skal finde et sengestel, skal du også finde et stel, der er er stabilt. Er din seng ustabil, kan det have en stor indflydelse på din nattesøvn. Det virker som en mindre detalje. Det kan dog gøre, at du vågner flere gange om natten, da det skaber en vis uro.

Farve – skab en rød tråd i indretningen

Et sengestel kan komme i mange forskellige varianter, farver og modeller. Det kan derfor være en god idé at tænke på stilen, du ønsker i dit soveværelse. Her skal du kigge på, hvilken stil du har generelt. Altså både i soveværelset, men også i resten af din indretning.

Det kan for eksempel være, at du har en meget minimalistisk indretning. I det tilfælde skal dit sengestel også fremstå rimelig enkelt og stilrent uden alt for mange detaljer.

Derudover er det også en god idé at kigge på de farver, du har i indretningen. Et sengestel kan komme i mange forskellige farver. Det er derfor en fordel, hvis du finder et sengestel, der passer til de resterende farver i din indretning.

Vil du være på den sikre side, kan det være en god idé at vælge en neutral farve. Du kan dog også gå lidt mere modigt til værks og friske indretningen op med et sengestel i en smart farve.

Find inspiration i en test af sengestel

Når du skal finde det rigtige sengestel, kan det være en idé at tage udgangspunkt i en test. Her kan du nemlig finde hjælp til, hvad du skal være opmærksom på. Du kan blandt andet finde inspiration på licitationen.dk.

Med en test kan du få indblik i fordele og ulemper ved de forskellige modeller. Det kan ofte være en hjælp til at indsnævre de mange muligheder. Derudover kan du bedre få en fornemmelse af, hvad det egentlig er, du ønsker.

Ved at gøre dig ovenstående tanker om størrelse, stabilitet og farve kan du tage jagten videre med en test af sengestel, hvor du helt sikkert kan komme nærmere den endelige løsning.

Skriv et svar