Redningsvest vs. svømmevest

Svømmevest

Det er lovkrav, at der skal være det samme antal redningsveste ombord på båden, som der er passagerer. Det er dog ikke et lovkrav, at passagererne skal bære redningsvesten – den skal blot ligge i båden – men husk nu redningsvesten alligevel!

Det er dog ikke nok, at der er det samme antal veste, som der er passagerer. Vestene skal ligeledes passe, ren kilomæssigt, til hver enkel passager. Så er der f.eks. 5 børn og 5 voksne ombord, så skal der være 5 børneveste og 5 veste til voksne.

Undersøgelse af redningsveste

Selv om det ikke er lovkrav, at redningsvesten skal bæres under sejlads, så er det stadig en rigtig god ide at gøre det, viser flere undersøgelser. Når først ulykken er ude, er det ikke altid, at der er tid nok til at få vesten på, inden båden kæntrer.

En lang række undersøgelser har vist, at op mod 30% af de omkomne ikke bar redningsvest, da de blev hevet op af vandet. Havde de båret deres redningsvest under hele sejladsen, havde de måske alle overlevet.

Billig redningsvest

Der er ingen undskyldning for ikke at have nok redningsveste ombord, da det er super nemt at finde en billig redningsvest på tilbud: https://redningsvest-nu.dk/. De billigste godkendte redningsveste koster fra bare 200 kr., og de kan fint sørge for, at du kommer til at ligge på ryggen med åndedrætsorganerne fri af vandet.

Ønsker du i stedet en oppustelig redningsvest kan en sådan anskaffes fra kun 600 kr. og opefter. En oppustelig redningsvest har den fordel, at den er mere behagelig og komfortabel at bære, da den først pustes op, når den rammer vandet.

Svømmeveste

Befinder du dig tæt på land, og er du en dygtig svømmer, kan du overveje at anskaffe dig en svømmevest i stedet for en redningsvest. Svømmeveste giver noget mere bevægelsesfrihed frem for en redningsvest, men omvendt får du ikke så megen opdrift.

En svømmevest er altså en let vest, som er behagelig at have på, samtidig med at den giver dig nok opdrift til at nå hen til din kajak eller hen til bredden. Ulempen er, at hvis du bliver bevidstløs, kan vesten ikke fastholde dig på ryggen med åndedrætsorganerne fri af vandet. Læs meget mere om svømmeveste til voksne, børn og hunde

Flydedragter

Er du eksempelvis havfisker, som tit er udsat for voldsomt vejr, så bør du overveje en flydedragt. Flydedragter minder mest af alt om god isoleret kedeldragt, som kan sørge for, at du kan holde varmen i og uden for vandet.

En flydedragt giver dig altså isolering, god opdrift samt øget synlighed, så dine overlevelseschancer bliver væsentligt forbedrede. Du må dog ikke sammenligne en flydedragt med en overlevelsesdragt, som er lavet til helt ekstremt vejr. Læs mere om bedste flydedragt her.

Kilde: Redningsvest-nu.dk

Skriv et svar