Linoleum på gulvet

Linoleumsgulv med smuk pige

Kan du også blive lidt irriteret over at se alle de der reklamer for miljøvenligt sengetøj, der er produceret af bambus? Eller babytøj, der er produceret af ubleget bomuld? Det er som om, at vi først nu har fundet ud af, at vi kan producere miljøvenligt og ansvarligt. Vi tager hensyn til vores omverden og vores planet. Og det skal vi da – helt bestemt. Det kan vi ikke være uenige om. Men, en gang imellem, så bliver det altså lidt for meget med vores bevidsthed om CO2 neutralitet, økologi og naturprodukter.

Kort periode

Det er faktisk kun i den korte periode, hvor plastik, som er lavet af fossile brændstoffer, at vi har brugt – og været glade for – nylon og plastikprodukter. Ok, vi gik ned ad den forkerte vej. Og vi forsøger at rette op nu. Måske når vi det.

Men, for lige at holde fast i min tanke: Tag nu sådan noget som gulvbelægning: Inden vi begyndte at producere tæpper, der mestendels bestod af nylon, så brugte vi faktisk træ, sten eller linoleum som gulvbelægning.

Linoleum er faktisk et naturprodukt

Linoleumsgulv er et naturligt produkt. Linoleumsgulve har eksisteret i meget lang tid. Og du kender dem sikkert fra gulvbelægningen på gamle hospitaler. Er du senior, så vil du helt sikkert kunne huske, at der var grå eller brun linoleum på hospitalets gulv, dengang du besøgte din mor, der lige havde født din lillebror. Vi hører – eller ser – bare ikke reklamer, der handler om linoleum. Eller om andre former for gulvbelægning, hvor materialet, der bruges, er naturligt. Hvorfor? Ja, det er jo ikke så sexet at tale om gulvbelægning. Men gulvbelægningen, på vores arbejdsplads og i vores hjem, betyder faktisk meget for vores velbefindende.

På nogle arbejdspladser, kan gulvbelægningen faktisk være medvirkende til, at arbejdsglæden forøges. Det er nemlig ikke længere nødvendigt at lægge fx linoleum på gulvet i en kedelig, lidt nedslående grå eller brun farve. Eller i den der sygehusgrønne farve, som vi kender så godt.
Heldigvis er der flere og flere, der har fået øjnene op for, at et linoleumsgulv kan være rigtigt flot. Og i dag er det muligt at få linoleum i mange forskellige farver. Så der er slet ikke nogen grund til ikke også at være miljøbevidst, når det handler om at få et flot gulv. Enten på arbejdspladsen – eller derhjemme – for den sags skyld.

Ekstremt slidstærkt

Fordelen ved linoleum er, at det er utroligt slidstærkt. Det er et blødt naturmateriale, og det bevirker, at du ikke får de der stød op igennem benene, når du går på det. Prøv at tænke på, hvor hårdt et gulv, der fx er lavet af marmor, er at gå på. De stød, du får, undgår du med et linoleumsgulv. Og ja, endnu en fordel, der bestemt er værd at fremhæve, er, at linoleum er meget nemt at holde rent. Du skal bare sørge for at anvende de rigtige rengøringsmidler. Hvis du ikke gør det, kan der komme ridser i det. Men ved du hvad? Et ridset linoleumsgulv kan faktisk slibes og rengøres, så det bliver som nyt igen.

Skriv et svar